Velkommen hos 10. Vest

Hos os prioriterer vi høj faglighed og en tæt relation mellem lærere og elever. Vi rykker - i samarbejde med dig - din faglighed og hjælper dig til at blive uddannelsesparat til enten en gymnasial eller en erhvervsrettet ungdomsuddannelse.
Undervisere og uddannelsesvejledere vil på tæt hold og med stort engagement og høje ambitioner støtte din udvikling fagligt og socialt.

Vi har til huse i helt nye og lækre lokaler i Kulturhuset i Lyrskovgade tæt på Enghave Plads. Her har vi gode undervisningslokaler og store fællesområder. Vi har et godt samarbejde med de forskellige tilbud i huset og vi ligger lige midt i Vesterbros mange kulturelle tilbud, samt tæt på bus og den nye metro.

Al vores undervisning er forberedende til gymnasiet, erhvervsskole og EUX, og vi gør vores bedste for, at du bliver valgparat.

Fagligt

Undervisningen i dansk, engelsk og matematik foregår i stamklasser bestemt af dit linjevalg.
Vi har et højt fagligt niveau, og du får mulighed for at videreudvikle dine studiemæssige kompetencer, så du bliver klar til en ungdomsuddannelse.
Vi arbejder både tværfagligt og projektorienteret. Du skal være indstillet på at arbejde med gode fremlæggelser, IT, skriftlige opgaver og hjemmearbejde. Arbejdet vil foregå både i studiegrupper, samt i selvstændigt arbejde med løbende vejledning.

Året afsluttes med afgangsprøver.

Personligt

Her er du udgangspunktet. Måske har du brug for at forhøje dine karakterer eller behov for et år mere til at modnes? Eller noget helt tredje? Vi stiller krav og hjælper dig med at lære at tage ansvar, så du bliver valgparat.
Du har en kontaktlærer, som du løbende har samtaler med og vi samarbejder tæt med dine forældre, så du får det bedste ud af året hos os.

Socialt

Vi er en skole med plads til alle og vores elever kommer fra hele København. Her kan du både være dig selv og samtidig være en vigtig del af fællesskabet.
Der er fælles ture for alle elever i løbet af året. Fx introforløb i august, juletur til Lübeck og en studietur til udlandet i foråret, som både har et fagligt og socialt fokus.

Vi tilbyder valgfag på tværs af stamklasserne ud fra følgende temaer:

• Humanisme
  • Naturvidenskab
  • Kreativitet
  • Bevægelse

Vi glæder os til at se dig!

10. Klasse i ungdomsskolen

• 28 lektioner om ugen i et fleksibelt skema

• Tysk, fransk og fysik/kemi foregår i ungdomsskolens enkeltfagsundervisning efter skoletid med mulighed for eksamen

• Alle elever kan tilmelde sig ungdomsskolens mange spændende fritidstilbud